Gezond.

De Redwell Infrarood panelen hebben, net als de zon, een positief effect op mensen.

In een gezonde leefomgeving speelt de luchtkwaliteit een belangrijke rol, met name de luchtvochtigheid en de aanwezigheid van stof en huismijt bepalen de kwaliteit van de lucht.
Anders dan de conventionele verwarming, waarbij de lucht wordt verwarmd door middel van radiatoren, verwarmen infrarood panelen objecten (zoals muren, meubels en plafonds). Er vindt dus geen circulatie van stof en huismijt plaats, wat een zeer positief effect heeft op de luchtwegen. Tevens wordt de luchtvochtigheid niet aangetast, ook een aanzienlijke bijdrage aan gezondheid en comfort. Een te droge lucht kan namelijk luchtwegen en slijmvliezen irriteren. Het is echter niet het vocht zelf wat mensen ziek maakt. Vocht bevordert de groei van schimmels en huisstofmijten. Zij kunnen astma en bronchitis veroorzaken bij personen die daarvoor aanleg hebben. Huisstofmijten kunnen ook eczeem veroorzaken. Bewoners van vochtige huizen hebben meer kans op verkoudheid, bronchitis en astma. Een vochtig huis veroorzaakt geen reuma. Wel kunnen reumaklachten verergeren in koude, vochtige huizen.

Een gezonde luchtvochtigheid in huis ligt tussen de 50-60 % bij een temperatuur van 18-22°C. Woonhygiënisch gezien kan de relatieve vochtigheid het beste rond de 50 % blijven. Een vochtigheid onder 40% is te droog, 65% is te vochtig. Naast mensen zullen ook dieren, planten, meubels, parket en muziekinstrumenten voordelen ondervinden van een goede luchtvochtigheid.

Infrarood verwarming van Redwell draagt positief bij tot een evenwichtige temperatuur- en vochtbalans en daarom een comfortabel leefklimaat.

Kortom: Redwell Infrarood Panelen, een eenvoudige keuze!

 

  • Gezond