Nieuws

Op deze pagina houden wij u op de hoogte van nieuwste ontwikkelingen.

 

maart 2018

Traditionele CV-ketel verdwijnt

De laatste dagen is er veel commotie ontstaan over berichten dat de tradiotionele CV-ketel vanaf 2021 mogelijk in de ban gaat.

Als alternatief hiervoor wordt naast een hybride- en de volledige elektrische warmtepomp ook infrarood verwarming vermeld. Duidelijk blijkt ook uit de berichten dat degene die deze nieuwsberichten heeft geschreven nog maar over weinig informatie c.q. ervaring beschikt met betrekking tot de toepassing van infrarood als hoofd- of bijverwarming.

In het geval van een (hybride) warmtepomp wordt wel gesproken over enorme aanschaf- en installatiekosten. In een nieuwsbericht van het ad d.d. 28-03-2018, zie link: https://www.ad.nl/economie/cv-ketel-in-de-ban-wat-gaat-u-dat-kosten~a366b5e2/ , spreekt men niet direct over ir-verwarming maar rept men over een elektrische CV.

Bij een nieuwsbericht van de NOS van 29-03-2018, zie link: https://nos.nl/artikel/2224736-mijn-cv-ketel-vervangen-door-een-warmtepomp-daar-heb-ik-geen-geld-voor.html heeft men het wel over infrarood-verwarming maar spreekt met over een toepassing van infrarood alleen in goed geïsoleerde woningen. In hetzelfde NOS artikel wordt verteld dat men niet over informatie beschikt m.b.t. besparing met en levensduur van ir-panelen.

Ongelofelijk dat juist aan de vooravond van zo’n ingrijpende omslag in de wereld van verwarmen men in Nederland zo summier bericht over infrarood verwarming. Infrarood verwarming wordt al tientallen jaren grootschalig toegepast in het buitenland En infrarood verwarming bestaat al veel langer dan (hybride) warmtepompen.

Hieronder enkele voordelen van infrarood:

-          Infrarood-panelen zijn het goedkoopste alternatief van de traditionele CV-installaties

-          Infrarood-panelen zijn juist ook geschikt voor slecht geïsoleerde woningen

-          Met infrarood-panelen kan je juist ook besparen in energieverbruik t.o.v. traditionele CV-installaties Infrarood-panelen hebben een levensduur langer dan 15 jaar (niet voor niets geeft Redwell een garantie af van 90 maanden).

-          Infrarood-panelen behoeven geen enkel onderhoud.

-          Infrarood-panelen zijn tevens de meest duurzame oplossing mits de elektriciteit afkomstig is uit duurzame energiebronnen. Deze duurzame energie behoeft niet afkomstig te zijn van eigen zonnepanelen maar kan geleverd worden door de elektriciteitsleverancier.

-          De toepassing van infrarood-panelen geven geen geluidsoverlast

-          Installatiekosten zijn bij infrarood-verwarming het laagst t.o.v. (hybride) warmtepompen.

Kortom genoeg punten om infrarood als hoofd- of bijverwarming serieus te nemen!

Het Redwell Team!

 Logo-Redwell-Studio-Nederland-bijgesneden

 

 

 

 

December 2017

Onlangs heeft Redwell haar programma uitgebreid. Hieronder ziet u een overzicht van deze uitbreidingen:

 

Aktivist

Bij de nieuwe serie "Aktivist" zijn op een moderne manier verwarming en verlicht samengebracht. Een ware eyecatcher voor het verwarmen en verlichten van woningen, kantoren etcetera.

Aktivist-2 

  Klik hier voor de flyer

 

 

 

 

 

 Pipewave

De serie Pipewave is uitgebreid met een model van 300W en 900W. dit betreft zowel de Pipewave voor wand- en plafondmontage als de losstaande exemplaren.

Pipewave-Standmodell-M

 

 Klik hier voor de flyer

 

 

 

 

 Round

De serie Round is vanaf heden ook verkrijgbaar met een eigen afbeelding.

 Round-afbeelding

  Klik hier voor de flyer

 

 

 

 

We-Line in RAL-kleur

De Serie We-Line is nu ook leverbaar in verschillende RAL-kleuren.

We-Line-RAL-kleuren

 

  Klik hier voor informatie

 

 

 

 DIY standaard

Ook voor de WE/R250 en WE/R420 (We-Line al dan niet met afbeelding en glassoorten) is er, naast de WE/R600 en WE/R900 een standaard leverbaar om zelf een standmodel te maken.

DIY-standaard-WE-R250-400

  

 Klik hier voor de flyer

 

 

 

Witte glaspanelen

De witte glaspanelen zijn per heden witter van kleur. Ze hebben niet meer de licht groenige ondertoon.

 

 

Thermostaten en ontvangers

wellCOMFORT-2

 

  Klik hier voor de vernieuwde serie thermostaten en ontvangers

 

 

 

 

December 2016

Max Verstappen

Voor één van onze klanten hebben wij geheel naar zijn wensen een afbeelding van Max Verstappen laten printen op een Redwell verwarmingspaneel, type WE900 (afmetingen: 120 x 70 cm. Vermogen: 890W).

Op de printkwaliteit van Redwell panelen met afbeeldingen geldt, net zoals op het paneel zelf, een garantietermijn van 90 maanden.

Hieronder ziet u een foto van het geweldige resultaat!

Max Verstappen 3 

 

 

Porsche 911

Op onderstaande foto ziet u een Redwell Infrarood verwarmingspaneel waarop een afbeelding is geprint van een Porsche 911 Turbo uit 1979. 

Het originele aquarel (dit is de ingelijste afbeelding die op de onderstaande foto op de grond staat) is afkomstig van de in Tsjechië woonachtige kunstenaar Yuriy Shevchuk.

De print op het verwarmingspaneel is van uitzonderlijk goede kwaliteit. En net zoals op de Redwell panelen zelf geldt ook voor de kwaliteit van de afbeelding een 90 maanden garantie.

 

 Porsche 2

 

 

 

"We gaan van het aardgas af"

Bovengenoemde uitspraak komt van de minister van Economische zaken Henk Kamp (VVD).

Bijna dagelijks komen nu berichten door dat toekomstig verwarmen met aargas wordt uitgefaseerd. Dit geldt niet alleen voor nieuw te bouwen woningen maar ook bestaande woningen zullen op termijn moeten worden aangepast.

In het bericht zoals onlangs gepubliceerd in het AD (ook andere media berichten hier geregeld over) staat dat in de toekomst de alternatieven voor het verwarmen van woningen warmtenetwerken, elektriciteit of groen gas zijn.

Wij als Redwell zijn van mening wat wij met onze infrarood verwarmingspanelen het meest attractieve alternatief kunnen bieden uit het oogpunt kosten, flexibiliteit en warmtecomfort.

Klik op onderstaande link voor het compete artikel uit het AD

 

 Afbeelding PDF

 

 

 

 

 

Juli 2016

"Trending topic met betrekking tot duurzame energie bij Redwell Studio Nederland"

Onlangs zijn er 3 Smartflowers geplaatst die ervoor zorgen dat het bedrijfpand nu voor 100% in haar eigen energiebehoefte voor o.a. verwarming, verlichting en koeling voorziet. Er wordt geen gebruik (meer) gemaakt van fossiele brandstoffen. De Smartflowers hebben de uitstraling van een zonnebloem waarvan de bladeren bedekt zijn met zonnecellen. De Smartflowers ontvouwen zich bij zonsopkomst en draaien de hele dag mee met de stand van de zon totdat deze ondergaat waardoor de 'bladeren' zich weer automatisch sluiten.

De bloembladeren hebben een diameter van maar liefst 5 meter doorsnede. Per stuk wordt met een Smartflower energie opgewekt die vergelijkbaar is met de totale elektriciteitsconsumptie van een gemiddeld huishouden.

Kortom: Zonne-energie kan ook trending zijn!

Smartflowers 

 Smartflower

 

 

 

 

 

 

 

Juli 2016

"Geen gasaansluiting in nieuwbouw"

Aldus verschillende netbeheerders in Nederland. Gezien de gemaakte afspraken tijdens de klimaattop eind vorig jaar in Parijs, is het aanleggen van nieuwe gasaansluitingen in nieuwbouwwijken niet meer maatschappelijk verantwoord en bovendien weggegooid geld.

Meer hierover leest u middels een klik op onderstaande link.

 

Afbeelding PDF 

 

 

 

 

Februari 2016

"Gasfornuis en CV rijp voor museum"

"Gas komt straks niet meer tot aan de voordeur", "Cv-ketel, geiser en gasfornuis verdwijnen op termijn uit huis" zijn uitspraken van dhr. Daan Schut, directeur van Linander; de grootste netbeheerder van Nederland en leverancier van gas en stroom aan 5,6 miljoen klanten. Hij deed deze uitspraken onder andere voor het AD die dit op 18 februari 2016 publiceerde www.AD.nl. Klik op onderstaand logo om het artikel te lezen.

Afbeelding PDF

 

 

 

 

Januari 2016

Redwell te zien bij RTL4 en RTL 5

Redwell was zaterdag 23 januari en zondag 24 januari 2016 te zien in de programma's "Wist je dat?" en "Durf te vragen" bij RTL4 en RTL5!

Hieronder kunt u het uitgezonden item bekijken.

 

December 2015

Staatssecreataris Eric Wiebes wil de belasting op aardgas met 5 cent per kubieke meter verhogen en die op electriciteit met 2 cent per kWh verlagen. Klik voor meer informatie op onderstaande link.

Afbeelding PDF

 

 

 

 Juni 2015

G7 WIL AF VAN FOSSIELE BRANDSTOFFEN

In dit artikel leest u hoe de regeringsleiders van G7 het eens zijn geworden over het klimaat.

Afbeelding PDF

 

NIEUWE PRODUCT CATALOGUS 2015

Er is een nieuwe product catalogus beschikbaar. Middels onderstaande link kunt u deze openen. Deze catalogus is tevens terug te vinden op onze website bij het hoofdstuk "Producten"  onder het tabblad documentatie.

zwart gestructureerd woonkamer 2

 

April 2015

CONSUMENT GAAT MINDER BETALEN VOOR STROOM

HOOG TIJD VOOR REDWELL!

Afbeelding PDF

 

KABINET WIL ZO SNEL MOGELIJK AF VAN GASVERWARMING

In de uitgebreide versie in de krant staat bovendien nog dat aanleg van netwerk voor “stadsverwarming” erg duur is, maar wel zeer geschikt voor met name hoogbouw, waarbij dakoppervlakte te klein is om middels zonnepanelen voldoende energie op te wekken voor bewoners. De signaalwerking is overduidelijk en werkt in het voordeel voor grootschalige toepassing van Infrarood als verwarming, doordat nu eindelijk ook de rekenmodellen in de EPC berekeningen zullen moeten worden aangepast en dus niet meer ten faveure van de toepassing van aardgas zijn opgesteld.

 Afbeelding PDF

 

Maart 2015

BOEK STRALINGSVERWARMING

Met het boek Stralingsverwarming houdt auteur Kris De Decker niet alleen een pleidooi voor een efficiëntere verwarmingstechniek. In eenvoudige bewoordingen geeft hij een overzicht van de huidige wetenschap van verwarming. Hij belicht objectief de voordelen en nadelen van de bestaande en nieuwe technieken.

Kris De Decker is wetenschapsjournalist en houdt een veel gelezen blog bij op www.lowtechmagazine.be. Hij schreef dit boek als opvolger van de succesvolle Stralingswarmtegids (1981).

Door op de afbeelding hieronder te klikken vindt u meer informatie en een samenvatting van de inhoud van het boek.

 stralingsverwarming 600px

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 5 februari jl. is dit boek gepubliceerd bij uitgeverij Eburon. Bent u geïnteresseerd en wilt u het boek bestellen, dan kunt u dat doen met behulp van de volgende link:

www.eburon.nl-stralingsverwarming

 

Maart 2015

Redwell zit bovenop het nieuws!

 1

 

 

 

 

 

 

 

2
 

     
    

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

 

 

 

Januari 2015

Hieronder kunt u een artikel lezen van de redactie van de website www.installatieprofs.nl. In dit artikel worden de voor- en nadelen belicht van de stelling "Infrarood verwarming is de verwarming van de toekomst."

Afbeelding PDF

 

 

 

 

 November 2014  

Meer slachtoffers door verkeerde montage CV-ketel - AD

 Afbeelding PDF

 

September 2014

Redwell bij "Life is beautiful" op RTL4

Op zondag 28 september 2014 is er in het programma "Life is beautiful" op RTL4 een Item over Redwell uitgezonden. Hieronder kunt u dit item bekijken!

 

September 2014

Vernieuwde Redwell Nr. 1

De Redwell Nr. 1 is nu ook verkrijgbaar in de kleuren zwart, rood, donkergroen, lichtbruin en berken gebeitst. Tevens zijn de panelen voorzien van een aan/uit schakelaar (uitgezonderd de uitvoering in de kleur Berken).             

 Redwell Nr. 1 kleuren 

        Redwell Nr. 1

         

 

 

 

Juli 2014

De klassieker is terug! De Redwell Nr. 1

Redwell Nr1

 

 

 

       Redwell Nr. 1

 

 

 

 

Mei 2014

Zonne-energie steeds populairder

 Afbeelding PDF

 

April 2014

Dit kan Nederland leren van de Duitse Energiewende

Dat we in Nederland nog veel kunnen leren van buurland Duitsland als het gaat om duurzame energie, blijkt wel uit het volgende artikel.

Afbeelding PDF

 

Maart 2014

Elektrische verwarming steeds vaker toegepast

Via onderstaande link vindt u een artikel uit het blad "Installatie journaal" van Cobouw. Hierin wordt benadrukt dat in de toekomst gas steeds vaker uit woningen zal verdwijnen. Dit pleit ééns te meer voor de inzet van Infrarood Verwarming.

Afbeelding PDF 

 

Januari 2014:

Wist je dat?

Het Redwell item in het TV programma "Wist je dat?" in oktober 2013 nogmaals wordt uitgezonden in de aflevering van 'De beste van Wist je dat? van 2013'?

Dit a.s. zaterdag, 18 januari, om 16:30 uur te zien zal zijn op RTL4?

 

Januari 2014:

Per januari zijn er weer twee nieuwe series toegevoegd aan het assortiment van Redwell:

 

Designglas Circles        Designglas panelen

 

Buddha        We-Line met beeldmotief

 

 

Oktober 2013

WIST JE DAT?

Er in oktober 2013 TV-opnames zijn gemaakt voor een item van Redwell Infrarood Warmtepanelen in het programma "Wist je dat?" 

U na het kijken van dit leuke informatieve programma een duidelijk beeld heeft over onze Infrarood Warmtepanelen?

U hieronder deze uitzending kunt bekijken?
 

 

oktober 2013

Goedkopere stroom uit Duitsland

In het onderstaande document vindt u een publicatie uit het AD inzake goedkope duurzame energie uit Duitsland. Deze publicatie onderstreept onze verwachtig voor wat betreft de toekomstige toepassing van elektriciteit verkregen uit duurzame bronnen, voor verwarming.

Elektriciteit uit duurzame energie kan daarmee het aardgas vervangen die, in verhouding ten opzichte van elektriciteitsprijzen, steeds duurder aan het worden is. Ook de huidige discussie voor het winnen van aardgas met nieuwe productiemodellen welke gebruik maken van chemicaliën (schaliegas), draagt ertoe bij dat men al vandaag een duidelijke keuze moet maken hoe men in de toekomst de woning zou moeten gaan verwarmen. Aardgas lijkt ons hier een reeds gepasseerd station.

Één garantie heeft u: met Redwell zit u er warmpjes bij!

Afbeelding PDF

 

1 september 2013

Nieuw certificaat:

Redwell heeft een nieuw certificaat verkregen van het Instituut voor Bouwbiologie in Rosenheim!

Dit certificaat wordt toegekend aan producten en productieprocessen, die een gezonde leefomgeving als ook een gezonder milieu bevorderen.

Eén van de prioriteiten van de mens is om gezond te leven in je eigen leefomgeving. Het huis moet een plek zijn van welzijn, waar we kunnen ontspannen. Het IBR test producten met betrekking tot de gezonde uitwerking en het effect op mensen. Onder andere werden onze IR panelen onderzocht op radio-activiteit, zware metalen enz.

De Redwell Infrarood Verwarmingspanelen zijn getest en voldoen aan alle eisen overeenkomstig het label. Voor nadere informatie verwijzen wij naar: www.baubiologie-ibr.de. Hiermee zetten wij een goede stap in de richting naar bescherming van het milieu en verheugen ons u het certificaat te tonen.  

Prfsiegel IBR

 

4 april 2013

Elektrisch verwarmen:

Als leverancier van verwarmen met elektriciteit middels Infrarood Warmtepanelen, lezen wij onderstaand artikel uit de Cobouw graag! Twijfelt u nog over de aanschaf van Elektrische Infrarood panelen vanwege de vooroordelen, zoals bijvoorbeeld dat het duur zou zijn? Dit artikel helpt u wellicht verder met het nemen van de juiste beslissing.

 Afbeelding PDF

 

 

 

22 maart 2013

Nieuw in het assortiment van Redwell: de Handdoekdroger!

 

    Handdoekdroger Bambus        

           

              Handdoekdroger

 

 

 

november 2012

Redwell heeft een hangend model Infrarood Verwarming aan het assortiment toegevoegd.

 

Diskus Power Heater zwart      Diskus Power Straler

 

juni 2012

Redwell heeft vier nieuwe panelen aan het assortiment toegevoegd.

  

panelwave       Panelwave      

 

redwell nr. 3       Redwell nr. 3

 

eisblumen      Glaspaneel zwart Eisblumen

 

we-line met eigen motief      WE-Line met eigen motief

         

 

februari 2012 

Van 6 tot en met 10 februari 2012 hebben wij deelgenomen aan de beurs VSK in de Jaarbeurs in Utrecht.

Heel veel mensen hebben interesse getoond in onze Infrarood Warmtepanelen. Via deze weg willen wij iedereen die onze stand bezocht heeft heel hartelijk danken voor de interesse. En voor iedereen die niet in de gelegenheid is geweest ons een bezoekje te brengen laten wij, onderaan deze pagina, met trots een aantal foto's zien van onze stand!

Tijdens de beurs zijn wij zelfs benaderd door een journalist van Installatiejournaal. Zij brachten een bezoek aan de beurs op zoek naar innovatieve producten en wilden voor dit onderwerp een interview met ons afnemen. Het resultaat hiervan kunt u hieronder zien! 

 

 

  • vsk 2012-1
  • vsk 2012-2
  • vsk 2012-3
  • vsk 2012-4
  • vsk 2012-5
  • vsk 2012-6